mereka buah hati saya

Monday, May 6, 2013

Pengalaman Tutor Mahal Tak Dapat di Jual Beli

Bismillahirahmanirahim,

malam sepoi sepoi angin melambai lambai di tepi bendang,

update blog sambil usha pakcik "perosah" bendang kat tepi ni haa :)

oke tittle post panjang bakalakau *nak over saje

time part 6 hari tu ,   faculty math computer and mathematics

 ada buat program pemantapan untuk 

beberapa subjek yang agak killer under faculty kitorang.

so , kebanyakkannya part 6 akan diambil menjadi tutor program ni.

okey jadi ada beberapa pilihan subjek seperti 

 precalculus,calculus I,calculus II,calculus III and linear algebra.

jadi jadi jadi tapayah nak berharap lah kan calculus II dengan calculus III,

calculus I cukup :D

sepanjang jadi tutor ni , sangat banyak dan  sangattt mahal pengalaman tu.

barulah kita tahu geram tak geram lectrer tu kalau student tak datang kelas.

barulah tahu sakit hati kalau kita mengajar kat depan , 

student dok bergosip kat belakang !


ha nampak kesungguhan di situ ?

barulah tahu ingat sesenang je lecterer tu pegi kelas mengaja pung pang pung pang?

macam iylia , sehari sebelum class dah kena prepare apa nak ajar,

soalan apa nak ajar siap buat nota sendiri gituww.

maklumlah calculus I belajar 2 tahun lepas kot.memang terlupaaa banyakkk lah kan.

alhamdulillah diorang semua oke oke belakoo.

cuma ada beberapa orang tu yang keteqaq .rasa nak cubit cubit bijik mata.degil !

tapi tak kan lah nak marah dah besar kan memasing konon cool je :)

attendence memang komplot jelah dengan bebudak ni.tak kuasa nak strict strict.

apa pun , gaji kami dibayar oleh pihak UiTM , 


kawan merangkap roomate,merangkap peneman pergi tutor malam malam.

akak qila kite ajar subjek linear algebra.love you  :)


walaupun tak lah banyak mana tapi bukan duit yang kami kisah,

pengalaman tu yang  mahal :)


then bila dapat msg macam ni rasa terharu dihargai blablablabla :|


bila jadi tutor ni ,quiz diorg yg take home bagi aku suruh buat.

 aku pas kat tutor lain suruh buat . bagus noh :D


yang ni kerja tanak ada kelas leteww.

apa pun adik adik sekalian , saya doakan yang terbaik untuk korang .

harap usaha saya mengajar korang tak sesia ;)

harap korang faham lah apa yang saya ajar ye dok?

thanks jugak bagi kelas yang happening kat saya.gila gila memasing :)

sekian sahaja post kali ini.sambutlah sayang muah muah dari iylia untuk semua*poyo's

*btw,kite dah dapat telekung pink.wishlist kottttttt.thanks ibu :*

and and and 

LADYS CABINET SHOPPE DAH UPDATE STOCK BARU,sila terjah .wehuhuhuhu :D





5 comments:

Shakira Pathi said...

Tutor tu uwww :)

saya said...

heee.boleh lah sikit sikit :)

Cik Nas :) said...

wahh hebat...selalu dengar kawan-kawan cakap subjek2 tu memang killer subjek :)

saya said...

cik nas:hee.boleh la sikit sikit.alhamdulillah :)

Leadership Developmant Training said...

nice blog :)

salam kenal dari kami outbond di malang :)
jangan lupa kunjungi kami di website kami : http://www.nolimitadventure.com/